جستجو
به روز شده 3 ساعت و 59 دقیقه قبل
9/شهریور/1393
15:56
22/مهر/1390
پربيننده ترين ها
خبر
فيلم
تصوير
صفحه عكس
صفحه ويديو
همایش «برند بر‌تر، کیفیت بر‌تر»

همزمان با روز جهانی غذا؛

از آرم سازمان غذا و دارو رونمایی شد

آرم سازمان غذا و دارو و تمبر یادبود این سازمان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو و مدیر روابط عمومی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران در همایش «برند بر‌تر، کیفیت بر‌تر» رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر احمد شیبانی رئیس سازمان غذا و دارو، در همایش «برند بر‌تر، کیفیت بر‌تر» که همزمان با روز جهانی غذا برگزار شد، گفت: «روز جهانی غذا روز همدردی با گرسنگان است و غذا از اولین و ابتدایی‌ترین نیازهای اساسی انسان‌هاست که از ابتدای خلقت با انسان همراه بوده و پیشرفت‌های صنعتی و کشاورزی در دنیا برای پاسخگویی به این غریزه صورت گرفته است.»
وی افزود: «ناامنی غذا در جهان عمیق‌تر شده و میلیون‌ها نفر به این نفرات اضافه شده‌اند. شعار امسال روز جهانی غذا «قیمت مواد غذایی از بحران تا ثبات» است و در کنار آن تشکیل سازمان غذا و دارو در کشور گامی بلند برای تحقق این شعار محسوب می‌شود.»
رییس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: «سازمان غذا و دارو از حدود ۱۵ سال گذشته در وزارت بهداشت مطرح بوده است و ضرورت ایجاد این سازمان احساس می‌شد چرا که بیش از ۹۰ درصد کشورهای دنیا بخش غذا و دارویشان به صورت سازمانی و تخصصی اداره می‌شود.»
شیبانی عنوان کرد: «سازمان غذا و دارو به دنبال حفظ و ارتقای سلامت مصرف کننده‌ها از طریق حفظ و ارتقای ایمنی مواد غذایی است. خط مشی‌ها و سیاست‌های سازمان غذا و دارو در راستای تامین این هدف انتخاب شده است و از جمله این سیاست‌ها
سازمان غذا و دارو به دنبال حفظ و ارتقای سلامت مصرف کننده‌ها از طریق حفظ و ارتقای ایمنی مواد غذایی است. خط مشی‌ها و سیاست‌های سازمان غذا و دارو در راستای تامین این هدف انتخاب شده است
می‌توان به ارتقای ویژگی‌های ضد میکروبی و شیمیایی محصولات غذایی و آشامیدنی اشاره کرد. هدف اصلی از اتخاذ این سیاست‌ها ایجاد شرایطی است که همگان از آن سود ببرند. بنابراین به دنبال راهکارهایی برای ایجاد تسهیلات بیشتر برای فعالان این عرصه هستیم تا غیر از تولید غذای سالم دغدغه دیگری نداشته باشند.»
وی افزود: «نمودار تشکیلاتی سازمان غذا و دارو طی چند ماه اخیر انجام و بررسی و چارت سازمانی مناسبی برای آن تدوین شد. در ‌‌نهایت تشکیل سازمان غذا و دارو به امضای نهایی رسیده و ابلاغ شد و این سازمان به طور رسمی کار خود را زیر نظر وزارت بهداشت آغاز کرد.»
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: «شعار کنترل کافی و مناسب در طول زنجیره غذایی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بروز بیماری امری ضروری است و در این بین همکاری همه ارگان‌ها و سازمان‌های مرتبط لازم است.»
وی با اشاره به اینکه مباحث غذا و دارو ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارد، اذعان داشت: «تشکیل سازمان غذا و دارو می‌تواند نقش موثری در سلامت مردم داشته باشد چرا که اختیارات و امکانات سازمان غذا و دارو نسبت به معاونت غذا و دارو بسیار وسیع‌تر است. بر این اساس، امکانات مالی و نیروی انسانی کافی و متناسب با گستردگی وظایف این سازمان پیش بینی شده است.»
شیبانی با بیان اینکه تشکیل این سازمان یک اتفاق مهم در عرصهٔ سلامت کشور است، اعلام کرد: «در ۱۰۵ کشور دنیا سازمان غذا و دارو تاسیس شده، کشور ایران صد وششمین کشوری است که چنین سازمانی را تاسیس می‌کند.»
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه این سازمان باید با تصمیم سازی و تقویت مجراهای نظارتی، سلامت غذای مصرفی در کشور را افزایش دهد، گفت: «در سال ۵۷ تنها هفتصد محصول غذایی
تشکیل سازمان غذا و دارو می‌تواند نقش موثری در سلامت مردم داشته باشد چرا که اختیارات و امکانات سازمان غذا و دارو نسبت به معاونت غذا و دارو بسیار وسیع‌تر است. بر این اساس، امکانات مالی و نیروی انسانی کافی و متناسب با گستردگی وظایف این سازمان پیش بینی شده است
دارای پروانه بهداشت بودند، اما در حال حاضر حدود ۸۰ هزار پروانه برای محصولات غذایی صادر شده است که شامل کلیه صنایع غذایی و فراورده‌های نوشیدنی و آشامیدنی می‌شود.»
وی در ادامه افزود: «هشتاد هزار فراورده غذایی در بیش از ده هزار کارخانه کشور تولید می‌شود و تمامی این محصولات غذایی بر اساس مراجع علمی و تخصصی به روز دنیا مجوز گرفته‌اند و نظارت می‌شوند، اما در مورد سالم بودن یک محصول جدای از پروانه‌ای که به یک فراورده اعطا می‌شود محصول را‌‌ رها نکرده و در قبال آن مسئولیت نظارتی داریم.»
شیبانی با بیان اینکه در عرصه تولید علاوه بر بازرسی‌های ادواری و کنترل‌ محصولات در سطح عرضه، اساس نظارت، مبنی بر ایجاد سیستم‌های مدیریت ایمنی است، خاطر نشان کرد: «کار‌شناسان سازمان غذا و دارو بر سیستم‌های نظارتی کاملا مسلط بوده و به صورت تخصصی وظایف خود را انجام می‌دهند.»
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه به ارائه آماری از وضعیت موجود سازمان غذا و دارو پرداخت و خبر داد: «تعداد کارخانجات تولید مواد غذایی تحت نظارت این سازمان ۱۰ هزار و ۳۵۳ واحد، کارخانجات تولید کننده محصولات آرایشی و بهداشتی تحت نظارت این سازمان هزار و ۴۰۹ واحد، تعداد کارگاه‌های دارای شناسه نظارت این سازمان هزار و ۷۲۱ واحد و تعداد کل پروانه‌های ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی حدود ۱۰۰ هزار فراورده هستند.»
وی ادامه داد: «تعداد کارخانجات بررسی و ثبت شده خارجی که می‌توانند مجوز ورود دریافت کنند در حوزه آرایشی و بهداشتی ۶۴۴ واحد، تعداد نمایندگی‌ها در حوزه آرایشی و بهداشتی ۳۵۵ واحد، در حوزه غذایی و آشامیدنی ۷۱۸ واحد و تعداد معاونت‌های غذا و دارو در دانشگاه‌های علوم پزشکی ۴۴ معاونت است.» /ص
كليد واژه‌ها
موضوعات مرتبط


نظر به اين مطلب
نام (اختياري)
پست الکترونیک (اختیاری)
آدرس وب سایت یا وبلاگ
نظر شما
لطفا عدد مورد نظر را وارد نماييد
گزيده